You cannot place a new order from your country. United States

Néhány biológia tény

  • Minden nő egyszer ovulál ciklusonként.
  • Az ovuláció után a termékenység még max. 24 órán keresztül megmarad.
  • Abban a ritka esetben, amikor két vagy több ovuláció történik, a termékenység az ovuláció után még 24 óráig fennállhat. A termékeny időszak tehát pontosan meghatározható.
  • A spermiumok a szexuális együttlét után még maximum 120 órán keresztül (5 nap) képesek a megtermékenyítésre.
  • Mindezekből az következik, hogy egy nő 6 napig termékeny a ciklusa során: 5 nappal az ovuláció előtt, valamint az ovuláció napján.

Menstruációs ciklus

Menstruációs ciklus

A ciklus három szakaszból áll: a follikuláris fázis, az ovuláció és a luteális fázis. A ciklus első napját a menstruáció első napjától számítjuk. A ciklus utolsó napja a menstruációs vérzés jelentkezése előtti nap.

A ciklus átlagosan 28 napig tart. A különböző szakaszok hossza ciklusról ciklusra változhat. Körülbelül a ciklus közepén a tüszőből kiszabadul a megérett petesejt, ezt a folyamatot nevezzük ovulációnak. Az ovuláció után a petesejt még körülbelül 12-24 óráig életképes.

Ovulatie

Ovuláció

Az ovuláció előtt a test egy tökéletesen kiegyensúlyozott hormonszintet állít elő, hogy előkészítse a szervezetet az ovulációra. Ezt az érzékeny egyensúlyt nagyon sok tényező befolyásolhatja. Ezért változhat az ovuláció napja is ciklusról ciklusra.

Az ovuláció után a szervezet progeszteront termel, ezzel megakadályozva, hogy egy másik ovuláció létrejöjjön. Ennek a hormonnak a hatására a testhőmérséklet kissé megemelkedik a kövekező menstruáció jelentkezéséig. Ez a szakasz általánosságban egy stabil hőemelkedést okoz, és átlagosan 10-16 napig tart.

Bazális testhőmérséklet

Ez a hőmérséklet testünk legalacsonyabb, nyugalmi állapotban lévő hőmérséklete (alvás közbeni hőmérséklet). A nők szervezetében az ovuláció egy enyhe 0,25-0,45 Celsius fokos emelkedést okoz a bazális testhőmérsékletben. A menstruáció megjelenésekor az alap testhőmérséklet visszaáll az ovuláció előtti, átlagos értékre.

Basale temperatuurmeting-

Hogyan működik a Lady-Comp?

A Lady-Comp figyelembe veszi az összes értéket, hogy személyre szabottan, pontosan megállapítsa a termékeny és a terméketlen időszakokat a ciklus során.

A bazális testhőmérsékletet a készülék egy rendkívül nagy precizitású (0,01 °C) hőmérővel méri, valamint figyelembe veszi a menstruációs adatokat is. Ezeket az adatokat összehasonlítja a nők különböző, több, mint 900 000 ciklusadatával. Ennek a komplex algoritmusnak köszönhetően számítja ki a készülék minden egyes nőnek személyre szabottan a termékeny és terméketlen napokat.

Azokat a napokat, amikor Ön termékeny, a készülék egy piros jelzéssel mutatja meg, a terméketlen napokat pedig egy zöld jelzéssel mutatja meg a készülék. Az előrezelzés megbízhatósága 99,3 % és a következő 24 órára érvényes.

Az alábbi grafikon szemlélteti a ciklusok fázisait, valamint, hogy ez milyen hatással van a test bazális hőmérsékletének ingadozására:

Menstruációs ciklus és Lady-Comp